Doulapaketti

Äidiltä äidille

Synnytys on ikimuistoinen kokemus naiseuden elämänkaaressa. Lapsemme syntyessä, ei synnytetä vain vauvaa, vaan naisesta syntyy äiti, miehestä isä. Synnytyskokemuksen tiedetään voivan vaikuttaa niin positiivisesti kuin negatiivisestikin elämäämme uudessa roolissamme äitinä. Synnyttäneet naiset ovat kautta aikojen tukeneet toisiaan uuden elämän syntymähetkellä ja tänä päivänä naiset hankkivat koulutusta voidakseen tukea toisiaan paremmin myös henkisen tuen tarjoamisen lisäksi mm.lempeiden kivunlievityskeinoin.

Doula tarkoittaa palvelijatarta, jonka päätehtävä on olla synnyttäjän ja hänen perheensä tukena läpi raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan. Koulutettu doula tuntee synnytyksen luonnollisen kulun ja synnytyksen vaiheet ja tietää keinoja, joilla synnytyksen kulkuun voidaan vaikuttaa positiivisesti. Doula jakaa tietoa, mutta toimii aina synnyttävän äidin ja tämän perheen tuen tarpeen mukaisesti perheen toiveita noudattaen. Doulan läsnäolon vaikutuksesta positiivisesti synnytyksen kulkuun on tehty lukuisia tutkimuksia. Tulosten mukaan doulan läsnäolo:

1)     puolittaa riskin tarpeettomaan sektioon

2)     puolittaa riskin avustettuun pihti- tai imukuppisynnytykseen

3)     lyhentää synnytyksen kestoa vähentämällä äidin stressiä, jännitystä ja kipuaDoulan tehtävänä on edistää turvallista ja hyvää synnytyskokemusta. Kokemukseni, koulutuksen ja tietojeni pohjalta autan fyysisen olon helpottamiseksi sekä tarjoan psyykkistä tukea. Tilanteen mukaan autan myös kommunikoinnissa sairaalan henkilökunnan kanssa, jotta teillä on mahdollisuus tehdä synnytyksen aikana tietoisia päätöksiä yhteisen hyvinvointinne näkökulmasta.

Äidin Sydämen doulapalvelut sisältävät pakettihintaisen asiakkaan ja tämän perheen tarpeiden mukaan räätälöidyn koulutetun doulan raskausajan tuen,synnytystuen ja vauvaperhetuen, johon asiakas voi itse valita pakettinsa sisällön tarpeidensa mukaan (myös ilman varsinaista doulan osallistumista itse synnytystapahtumaan):


-   Synnytysvalmennus henkilökohtaisena kotikäyntinä/vastaanottokäyntinä tai ryhmävalmennuksessa

-   Oman synnytyssuunnitelman tekeminen

-   Neuvonta tapaamisissa, sähköpostitse ja puhelimitse sopimusajan sisällä

-   4 viikon päivystysvalmius lasketun ajan ympärillä rv38-42 (2h siirtymäajalla)

-   Synnytykseen osallistuminen doulana TAI 3 vaihtoehtoista palvelua (kotikäynti, vastaanottokäynti tai ryhmävalmennus) tarpeiden mukaisena ajankohtana (esim. vauvan synnyttyäkin)

Lisäksi doulapakettiin kuuluu Äidin Sydämen vuokrattava ja kattava SYNNYTYSKASSI (kts. sisältö tuotepakettikuvauksesta)

Hinta: 250euroa (maksetaan ennen synnytystä)+250euroa (maksetaan synnytyksen jälkeen).


Vuokrattavat tuotteet -20% vuokrahinnasta myös doulapaketin ostajalle. Katso palveluiden hinnat Hinnastosta.Äidin Sydän on Suomen Doulat Ry:n jäsen ja yhdistyksen valtuuttama doulakouluttaja

Lue lisää doulasta synnyttäjän ja tämän perheen tukena Aktiivinen Synnytys Ry:n sivuilta ja

Suomen Doulat Ry:n sivuilta: www.suomendoulat.fi