Imetysklinikka

Imetysopas tueksi imetyksen arkeen LATAA KLIKKAAMALLA--> Imetysopas
Imetysopas on käytössä useamman Pohjois-Suomen kunnan äitiys-ja lastenneuvoloissa. Klikkaamalla voit ladata ja tulostaa oppaan suoraan itsellesi.

Tarvitsetko asiantuntija-apua nopeasti ja henkilökohtaisesti? Varaa aika vastaanotolle tai kotikäynnille, vaikka heti p. 044 324 24 54

Jokainen äiti-lapsipari samoin kuin jokainen imetys on erilainen. Vauva on jo syntyessään taitava toimimaan vaistonvaraisesti etsiessään tietänsä rinnalle, kuitenkin molemmilla äidillä ja lapsella on edessään oppitaival harjoitellessa rintaruokintaa. Anna aikaa itsellesi, kehollesi ja vauvallesi oppia imetyksen salat, myös vauvasi opettaa sinua.

Kuvateksti

Imetysklinikka on perustettu auttamaan ja tukemaan äitejä imetyksen kaikissa vaiheissa aina raskausajoilta imetyksestä vieroittamiseen asti. Olipa tavoitteenasi imettää päiviä, viikkoja, kuukausia tai vuosia, on Äidin Sydämen asiantuntija kulkemassa rinnallasi. Saat tietää kaiken onnistuneeseen imetykseen vaikuttavista tekijöistä, opit havannoimaan vauvasi käytöstä ja vastaamaan paremmin hänen tarpeisiinsa, opit myös tuntemaan vauvan iän ja kehityksen mukaisen normaalin käytöksen rinnalla. Samalla löydät uudenlaista varmuutta olla äiti ja voit luottaa itseesi vauvasi tärkeimpänä ravinnon tarjoajana.

Jo raskausaikana on hyvä miettiä, millaisia tunteita imetys herättää ja valmistautua tulevaan imetykseen tiedoilla ja taidoilla. Yleisimmät imetyskarikot välttää jo pelkästään oikeanlaisen imetysasennon ja imuotteen oppimisella sekä tiedostamalla imetystä haittaavat tekijät ja välttämällä niitä. Imetysklinikalle voi siis aivan hyvin hakeutua jo lasta odotettaessa. Lapsen syntymän jälkeen palveluja voi tilata myös omaan kotiin, jos vauvan kanssa ei halua heti lähteä liikkeelle.

Imetysklinikan tarjoama neuvonta perustuu laajaan terveysalan erikoistumiskoulutukseen ja kaikki annettu tieto pohjaa Suomen kansallisiin imetyssuosituksiin, vahvaan tutkimusnäyttöön pohjautuvaan tietoon sekä asiakaslähtöisyyden huomioimiseen. Äidin Sydän auttaa ja tukee myös osittaisimetyksessä ja imetyksestä vieroittamisessa.

Imetysklinikalla on hyvä olla mukana lapsen terveystiedot (etenkin syntymäaika, syntymäpaino, viimeisin mitattu paino/mittaukset, terveydentila).

Klinikalta ohjataan tarpeen mukaan asiantuntevan jatkohoidon pariin (esim. kireiden kielijänteiden hoito erikoislääkärillä, osteopatia, fysioterapia jne.)
Imetyksen Tuki Ry tarjoaa sivuiltaan löytyvän Imetyksen Lohtukirjan kaikkien luettavaksi verkkojulkaisuna. Tutustu äitien tarinoihin!