"Be the change you want to see in the world"

Kuvateksti

Hei, mukava tutustua! Nimeni on Sanna-Mari Prusila. Ammattikoulutukseltani olen terveydenhoitaja ja sairaanhoitaja. Yli 6 vuoden terveysalan tutkintokoulutusteni ja erikoistumisieni tarjoamien tietojen jälkeen, olen toiminut nyt neljättä vuotta yksityisenä terveysalan ammatinharjoittajana. Työskenneltyäni äitiysasioiden parissa alkuun vapaaehtoistoimijana, olen kiitollinen voidessani tehdä tästä sydäntäni lähellä olevasta alasta itselleni ammatin, jolta eivät resurssit lopu kesken. Tullessani itse äidiksi vuonna 2010, kaipasin alueellemme vastaavia äitiys- ja vauvaperhepalveluja. Vaikka minulla oli paljon koulutusteni tarjoamaa tietoa, ensikertalaisena äitinä olin aivan yhtä epävarma vauvani kanssa kuin kuka tahansa tuore äiti. Henkilökohtaista kokemusta omaan myös allergisen refluksilapsen äitinä ja yksityisenä palveluntarjoajana voin nyt hyödyntää osaamistani ja kokemuksiani tarjoten tukeani jollekin toiselle sitä tarvitsevalle. Painotan työssäni perheiden tarpeiden tuntemista ja mahdollisuuttani tarjota asiakaslähtöisiä ja kiireettömiä palveluita myös virka-ajan ulkopuolella.

Terveysalalla lisäkoulutuksen hankkiminen ja tietotaitojen syventäminen on todella tärkeää, jotta kykenisi tarjoamaan perheille asiantuntevaa ja ajantasaista tietoa. Olen syventänyt osaamistani terveysalan ammatillisten koulutusten lisäksi lukuisilla koulutuksilla mm. lääkkeettömistä synnytyskivunlievityskeinoista (Guasha, akupainanta, homeopatia, aromaterapia..)., kotisynnytyksistä, imetyksen fysiologiasta ja perheiden tilanteiden kohtaamisesta kokonaisvaltaisesti. Äitinä tiedän itsekin, kuinka tärkeää on olla myös joku, joka kulkee rinnalla tukien ei tuomiten. Tarjoankin tietoa, neuvoja ja tukeani terveysalan ammattilaisena, mutta ensisijaisesti ÄIDILTÄ ÄIDILLE.

Toimin työssäni WHO:n kansainvälisen vauvamyönteisyysohjelman mukaisena imetysasiantuntijana kouluttaen alueellamme myös perheiden parissa työskenteleviä terveysalan ammattilaisia ja kolmannen sektorin toimijoita. Suomen Vauvamyönteisyyskouluttajat Ry:n jäsenenä pyrin edistämään lapsiperheiden saamaa tukea monipuolistamalla alueellamme perheiden palvelutarjontaa. Imetyksen edistämiseksi teen yhteistyötä mm. Imetyksen Tuki Ry:n ja alueemme neuvoloiden sekä imetystukiryhmien kanssa. Yhteistyö Aktiivinen Synnytys Ry:n, Suomen Doulat Ry:n ja Kantoliina-yhdistyksen kanssa auttavat kehittämään synnytys-ja vauvaperhekulttuuria myös Pohjois-Suomen toimialueellani.
Perheen luona kotikäynnillä vauva rauhoittuu lempeään vyöhyketerapiakäsittelyyn, joka joskus tapahtuu vaikka sylissä köllötellen

Imetyshetkiä valokuvanäyttelyn mahdollistamisella Tornion kauppakeskukseen tuotiin imetystä näkyväksi

Kodinomaisissa tiloissa vastaanotollani odottava äiti saa käytännönläheisiä neuvoja pohtimiinsa kysymyksiin (maidonnousun aiheuttama rintojen voimakas turvotus ja vastasyntyneen rintaan tarttumisongelmat)